BOTOX & FILLERS


BOTOX


Botuliniumtoxin, även känt som ”botox” är en mycket effektiv behandling för att minska rynkor i ansiktet och lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och vid ögonens utkanter (kråksparkar).

Hur fungerar muskelavslappnande medel?

Botulinumtoxin tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för att tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Läkemedlet är en mycket försvagad form av giftet botulinumtoxin typ A.


Hur går en botoxbehandling till?

Behandlingen börjar med en konsultation med sjuksköterska. Under konsultationen går vi igenom dina problemområden och önskemål. Därefter appliceras, om så önskas, en bedövningssalva på de områden som ska injiceras. Behandling sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen med botox men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över.

Effekten kommer inom några dagar till ett par veckor och sitter i 3-4 månader. Vissa personer kan få lättare huvudvärk några dagar efter behandlingen. Det är övergående.

Behandlingsområden:
Panna, glabella (argrynkan mellan ögonen),
Kråksparkar (utkanten av ögonen).

1 område 2000 kr
2 områden 3000 kr
3 områden 4000 kr

Utförs av legitimerad sjuksköterska certifierad inom estetiska behandlingar.


FILLERSBEHANDLING


Fillersbehandling är en medicinsk skönhetsbehandling som innebär att filler injiceras i huden i syfte att förbättra utseendet. Det är en genomskinlig gel som är kemiskt framtagen för att efterlikna kroppens egna hyaluronsyra. Med filler kan man fylla ut rynkor, öka volym eller förstärka konturer som t.ex. på läppar. Har du ojämnheter i huden så som ärr eller gropar kan dessa också jämnas ut.

Fillers som används på salongen är Stylage och Filorga som har världens mest kompletta och högklassiga sortiment av hudfillers. De hör till 3:e generationens hudfiller, är monofasiska, samt är korslänkade i flera steg som gör dem mer hållbara.

Hur går en fillersbehandling till?

Behandlingen börjar med en konsultation med sjuksköterska. Under konsultationen går vi igenom hur mycket fillers du vill ha och vad som passar dig. Därefter appliceras, om så önskas, en bedövningssalva på de områden som ska injiceras. Under behandlingen får du också information vad du ska tänka på efter din behandling.

Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med ditt resultat eller vill ta bort fillers från tidigare, har vi en produkt som tar bort injicerat material.

Finns det några biverkningar?

Du kan uppleva lätt rodnad och svullnad direkt efter behandlingen. Även blåmärken, irritation och ömhet vid injektionsstället kan förekomma. Svullnad kan ligga kvar upp till en vecka.

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad.

Behandlingsområden:
Läppar, glabella (argrynka panna), munvinklar, nasolabialveck, acneärr och tear trough (mörka ringar, påsar under ögonen)

Vid konsultation/behandling beräknar vi hur mycket som går åt för just dig.

Filler från Stylage eller Belotero

0,5 ml 2 300 kr
1 ml 3 500 kr
1,5 ml 5 000 kr
2 ml 6 500 kr

Läppförstoring med 0,5 ml filler ger en diskret läppförstoring, används mest för påfyllning eller om du vill ha en förstoring av bara över- eller underläppen.

FILLERSBEHANDLING VOLYM

Behandlingsområden
Haka, kinder och käklinje

Vid konsultation/behandling beräknar vi hur mycket som går åt för just dig.

Filler från Belotero (Volyme)

0,5 ml 2 500 kr
1 ml 3 700 kr
1,5 ml 5 000 kr
2 ml 6 500 kr

BORTTAGNING AV FILLER

Den totala kostnaden för borttagning av filler är 2 000 kr

Konsultation 500 kr
Desinfiltral 1 500 kr

Utförs av legitimerad sjuksköterska certifierad  inom estetiska behandlingar.